החורף כאן ומביא איתו נזקי מים ורטיבויות. כך תתמודדו - המדריך שיעזור לכם לעבור את החורף בשלום
שמאות רכוש
מדור פרסומי |
החורף כבר כאן ומביא איתו נזקי מים ורטיבויות שונות בין אם מדובר ברכוש המשותף בבניינים או בין אם מדובר ברכוש הפרטי.
מה הסימנים המקדימים? למי לפנות? מה לעשות? ואיך לעבור את זה בשלום וללא הוצאה כספית גדולה - המדריך שיסייע לכם.
_edited.jpg)
החורף הגיע, מזג האוויר מתקרר והדבר מביא איתו נזקי מים שונים לדירות, רכוש וכדומה.
מה הם הסיבות לנזקים אלו?
ניתן לסווג את הסיבות לנזקים אלו ל- 2 גורמים עיקריים:
איטום לקוי -איטום לקוי של הגג עלול לגרום לחדירת מים דרך התקרה או בחיבור שבין התקרה לקירות (בנושאי איטום לא הכל מכוסה במסגרת הפוליסה לכן יש לבדוק מה כתוב בפוליסה שלכם או לפנות לשמאי רכוש שיבדוק זאת עבורכם).
פיצוץ בצנרת מים - זוהי אחת הסיבות הנפוצות לרטיבות בקירות פנימיים. תקלה בצנרת המים, יכולה להתגלות רק כשכבר מאוחר מדי, והנזק לקירות, לאריחים ואף לריהוט כבר נגרם. פיצוץ בצנרת המים יכול להגרם לצנרת גלויה ואז קל לזהות את התקלה אך ברוב המקרים היא תתרחש כאשר הצנרת נמצאת בקירות או מתחת לריצוף.
קיימות סיבות נוספות כגון רטיבות שעשויה לחדר בעקבות סדקים בקירות החיצוניים או בשל סתימה של פתחי ניקוז או נזילה מצנרת הביוב.
מה הם הסימנים המקדימים שמעידים על נזקים אלו?
ברוב המקרים ניתן יהיה לזהות בצורה ויזואלית רטיבות בקירות או בתקרה בדמות כתם או שינוי צבע של התקרה והקיר.
במקרים אחרים זה יכול להגיע דרך אחד השכנים שמתלונן על נזילה. לפעמים זה יכול להגיע דרך חשבון המים שפתאום קפץ לו ולא ברור למה. במקרים מסויימים נגלה קילופי צבע ורטיבות בחלק שמעל הפאנלים (עלייה קפילארית של מים כלואים שנמצאת מתחת למרצפות). ישנם עוד סימנים שונים ומגוונים אבל אלו העיקריים שבהם.
גילינו שיש לנו בעיית רטיבות בדירה, מה עלינו לעשות?
אם מדובר בבעיית רטיבות שנגרמה כתוצאה מאיטום לקוי או פיצוץ בצנרת המים או כל דבר אחר יש לפעול בהקדם על מנת למנוע את התפשטות הנזק.
רוב הבתים בישראל מבוטחים בביטוח מבנה (אם באופן עצמאי ואם דרך המשכנתא), ביטוח זה מכסה גם כנגד נזקי מים (לגבי בעיות איטום, יש לבחון את האמור בתנאי הפוליסה). לכן, יש ליצור קשר עם החברה המבטחת על מנת שתשלח בעל מקצוע לתיקון.
בדרך כלל חברות הביטוח פועלות מהר לתיקון הנזק אבל גם אם התקלה תוקנה זה לא אומר שהמצב חזר לקדמותו... במקרה של פיצוץ צינור מה לדעתכם קורה עם כל המים שזרמו מתחת למרצפות? מה עם נזקים עקיפים שעשויים להגרם למטבח? ריהוט וכו'?
אז מהי הדרך הנכונה להתנהל במקרים כאלו?
הדרך הנכונה לפעול במקרים אלו היא להזמין שמאי רכוש מטעמכם אשר מומחה בנזקי מים. שמאי רכוש יודע איך להתנהל מול חברות הביטוח ואיך למקסם את פוליסת הביטוח שלכם על מנת שתפוצו על כל הנזקים שנגרמו לכם ועל מנת להשיב את המצב לקדמותו.
תפקידו של שמאי הרכוש הוא תפקיד חשוב מאין כמותו. כמעט בכל פעם שתצטרכו להתמודד עם נזקי מים יהיה עליכם לקרוא לשמאי כזה או אחר. תפקידו של השמאי יהיה להעריך את חומרת הנזקים, ולתאר את כל מה שקורה בדו"ח מפורט ובמקרים מסויימים אף להפעיל בעלי מקצוע אחרים (מהנדס, מעבדה מוסמכת וכד'). את הדו"ח הזה תוכלו להגיש לחברת הביטוח או לכל גורם אחר על מנת לקבל פיצויים. חשוב לציין כי ברוב המקרים, כל ההוצאות עבור בעלי המקצוע השונים מוכרות על ידי חברות הביטוח ומקבלים עבורם החזר.
על מנת לדעת אם גם אתם תקבלו החזר עבור בעלי מקצוע אלו יש לעיין בתנאי הפוליסה שלכם או לפנות לשמאי מומחה שיבדוק זאת עבורכם.
לסיכום, כמו שכבר אמרנו, החורף כבר כאן. אם גם אתם סובלים מבעיות רטיבות, נזילות וכדומה בדירתכם, זה הזמן לפנות לשמאי רכוש שילווה אותכם כל הדרך מול חברות הביטוח. ההוצאות עבור עלות השמאי ושאר בעלי המקצוע משולמות על ידי חברות הביטוח.
השאירו פרטים ונציגנו ייצרו עימכם קשר בהקדם.